Jij moet een nieuwe bril, maar weet eigenlijk niet waar je moet beginnen. De allereerste vraag; wat voor soort bril moet je eigenlijk? Ben je geïnteresseerd in, naast de sterkte die je nodig hebt, een mooi ontwerp van Charlie Temple, of wil je juist een blauw licht filter bril

De gevreesde bril 

De eerste keer dat ik een bril kreeg was ik ontzettend zenuwachtig. Ik was volgens mij vooral bang dat het mijn hele gezicht ging verpesten, of dat hij pijn zou doen. Zodra ik hem opzette waren eigenlijk bijna al die zorgen weg; behalve misschien de eerste zorg, want ik zag er inderdaad niet uit. Dát lag echter niet zozeer aan brillen op zich, maar aan het kleine, rechthoekige, fel paarse montuur dat ik had uitgekozen. Dat was voor mij, als brugklasser die toch al niet wilde opvallen, misschien niet zo goed idee. Maar afijn, dat gaat jou niet gebeuren! Je hebt de naam Charlie Temple misschien weleens voorbij zien komen, en het is een goede naam om te onthouden in dit dilemma. Een bril is namelijk in onze hedendaagse maatschappij niet alleen een hulpmiddel, maar ook een mode item. Een vorm van zelfexpressie, zelfs. Je kan jouw bril zo abstract of normaal krijgen als je zelf wil. Natuurlijk is het theorie over, bijvoorbeeld, gezichtsvormen en hoe die zouden aansluiten bij bepaalde monturen, maar als je er twee seconden over nadenkt past een bril bij jou zodra jij dat zo voelt. 

Blauwlichtfilter: Hè?

Het is ook nog goed om na te denken over een blauw licht filter op je bril. Wellicht denk je nu; ‘wat is dat nou?’ Laat ik dat even snel uitleggen. Een blauw licht filter is een laagje dat over het glas van je bril wordt gezet en wat er eigenlijk voor dient om blauw licht te filteren. Dat klinkt logisch, maar wat is blauw licht ook alweer? Blauw licht komt van onze schermen; van onze technologie. Blauw licht filters zijn dus een redelijk nieuwe uitvinding. Vroeger keken we lang niet zoveel naar schermen, maar tegenwoordig is een blauwlichtfilter een daadwerkelijk goede keus. 

 

Denk er dus zeker over na, maar onthoud ook: maak je niet te veel zorgen. Niet over hoe je bril er uit ‘moet’ zien, en ook niet over de rest. Het is even spannend, natuurlijk, maar het hoeft zeker zowel je stijl als de rest van je leven niet te veel te impacten. Het moet toch vooral een beetje een leuk proces zijn. Dus, veel plezier met je nieuwe bril!