Situatieschets: jij wil een nieuwe auto kopen en hebt er misschien ook al een op het oog, maar je krijgt de financiering niet rond. Of, een alternatieve situatie; je wílt geen nieuwe auto, maar door recente gezinsuitbreidingen ben je bijna wel genoodzaakt, en opnieuw heb je moeite met het ophoesten van genoeg geld. In dit soort situaties is er nog iets om te overwegen; autofinanciering bij Findio. Maar geld lenen bij Findio, hoe werkt dat? Is dat überhaupt een optie in jouw situatie? Lees mee. 

De absolute basis 

Even terug naar de basis, voordat we jouw specifieke situatie in duiken. Een persoonlijke lening—wat dit zou zijn—kan om allerlei redenen worden afgesloten, inclusief de aankoop van een motorvoertuig. Net als bij de andere soorten leningen die je kent sluit je deze meestal af bij een bank, maar dit kan ook bij een andere geldverstrekker (zoals Findio) en die overeenkomst functioneert in principe hetzelfde. Een lening voor, bijvoorbeeld, de aanschaf van een motorvoertuig wordt ook maandelijks afgelost. De periode waarin dit gebeurt is afhankelijk van zowel het geleende bedrag als de verdere afspraken die er worden gemaakt, en de rente even goed. Onthoudt: wat voor lening je ook afsluit, je betaalt altijd rente. 

Het gevaar 

Dan nog even inzoomen op jouw omstandigheden; ga bij jezelf na of een lening op dit moment de oplossing is voor jouw probleem, en dan heb ik het vooral ook over op de lange termijn. Een (persoonlijke) lening afsluiten is namelijk, in principe, gokken op geld dat je nog niet hebt. Je gaat er bij het afsluiten van een lening van uit dat je het geld van de maandelijkse premie (plus die rente, niet vergeten!) bij elkaar gaat krijgen en het volledige bedrag gaat kunnen terugbetalen. Overweeg dit goed; het zou zonde zijn dat je het onderpand verliest wat je bij de rekening hebt opgegeven, zoals bijvoorbeeld die nieuwe auto die je zo hard nodig hebt. Een lening kan zeker de oplossing zijn, maar ga er eerst rustig voor zitten en vraag eventueel ook om financieel advies. Nog een goede tip: leen niet meer dan nodig. In plaats van het hele bedrag voor een nieuw motorvoertuig, leen alleen dat deel wat je zelf niet betaalt krijgt. Zo hou je meer controle over een kleiner geleend bedrag. 

 

Kortom, geld lenen is een risico én kan een uitzettend uitkomst zijn. Het ligt er maar net aan hoe je ermee omgaat. Dat kan jij!