Steeds meer jongeren en jongvolwassen doen het. Backpacken. Met weinig spullen de wereld over en bijvoorbeeld rondreizen in Vietnam, een rondreis Cuba maken of rondreizen Kaapverdie. Allemaal gewilde vakantiebestemmingen. Daarnaast ook wijdverspreid over de hele wereld. Maar goed, als je nog nooit zo’n soort reis gemaakt hebt. Waar begin je dan? Leg je alles van te voren vast? Of ga je maar gewoon en zie je dan wel waar het schip strand? In dit artikel zijn een aantal belangrijke tips op een rijtje gezet, dus lees snel verder!

Zaken regelen voorafgaand

Sommige zaken moet je wel echt van te voren regelen. Dit zijn simpele dingen zoals je vliegticket, maar denk bijvoorbeeld ook aan het checken van de geldigheid van je paspoort. Zeker als je voor een langere tijd weggaat. Je wilt niet dat je een land niet naar binnen kunt, omdat dit niet in orde is. Daarnaast heb je voor sommige landen buiten Europa een visum nodig. Het is dan ook sterk aan te raden dit goed van te voren te regelen. Vaak kun je gemakkelijk een visum aanvragen via internet zonder tussenbureau. Dit kan veel geld schelen! Maar soms is het nodig dat je naar de ambassade gaat van het desbetreffende land. Begin hier dus op tijd mee zodat het je uiteindelijke reis niet in de weg komt te staan.

Verder is een goede outfit en dan met name tas of backpack van belang. Ook al wil je niet veel geld uit gegeven, dit is iets wat echt belangrijk is. Wees hierin dan ook niet zuinig. Niets is namelijk vervelender dan een kapotte tas. Ga naar een degelijke winkel, daar kunnen ze goed helpen. Niet elke backpack zit even lekker. Waarschijnlijk ga je je backpack niet hele dagen dragen, maar toch is het belangrijk dat het goed zit. Zeker als er veel gewicht in zit.

Tijdens je reis

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om alles vooraf te boeken en vast te leggen. Het is ook zeker goed om misschien een globaal plan te maken, zodat je een beetje weet waar je aan toe bent. Dit vinden je ouders waarschijnlijk ook ontzettend fijn. Toch is het niet nodig om alle hostels al van te voren te boeken. Met verschillende apps kun je gemakkelijk een hostel een paar dagen van de voren boeken. Hier zijn de hostels ook op ingesteld. Hetzelfde geldt met je vervoer. Belangrijk daarbij is wel dat je een credit card hebt! Dit maakt het betalen in het buitenland ook een stuk gemakkelijker.