Als je binnenkort een nieuwe auto wilt gaan rijden, dan kun je kiezen tussen het aanschaffen en het leasen van een auto. De laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor het leasen van een auto. Dat heeft er voornamelijk mee te maken dat je voor een bepaald bedrag een prachtige auto kan rijden, maar ook heeft het ermee te maken dat het leasen van een auto verschillende voordelen te bieden heeft. Wil je ook weten welke voordelen het leasen van een auto te bieden heeft? Dan ben je hier zeker op het juiste adres. 

 

Je hebt meer zekerheid

Een van de grootste voordelen van het leasen van een auto, is dat je meer zekerheid hebt. Een auto is een machine en zoals gewoonlijk kunnen machines ook stuk gaan. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een probleem met de motor, maar ook is er een mogelijkheid dat je het slachtoffer wordt van een ongeluk met de auto. Als je een lease.auto hebt, dan worden de reparatiekosten vergoed door de leasemaatschappij. Ook kan het voorkomen dat je een nieuwe auto krijgt, maar dat verschilt per lease maatschappij. Je moet er wel rekening mee houden dat je dit voordeel alleen hebt bij operational lease. 

 

Geen wegenbelasting en verzekering

De meeste mensen vinden het vervelend om eens in de drie maanden of maandelijks een bepaald bedrag over te maken naar de Belastingdienst of een verzekeringsmaatschappij. Dat is goed te begrijpen, maar als je kiest voor het leasen van een auto dan hoef je dit niet te doen. Dit heeft er dan ook mee te maken dat een lease.auto eigendom blijft van de leasemaatschappij. Houd er wel rekening mee dat je dit voordeel alleen hebt bij operational lease. Wil je kiezen voor financial lease? Dan zul je zelf de verzekering en wegenbelasting moeten betalen. 

 

Geen grote uitgave

Wanneer je een nieuwe auto wilt gaan aanschaffen, dan zul je daar duizenden tot tienduizenden euro’s aan kwijt zijn. Als je dit bedrag maar net op de rekening hebt staan, is het erg zonde om dit allemaal te besteden aan de auto. Wanneer je kiest voor het leasen van een auto, dan hoef je niet dit gehele bedrag te besteden. Je betaalt de auto maandelijks af, want je zit vast aan een contract. Dit bedrag is enkele honderden tot enkele duizenden euro’s, afhankelijk van de auto. Wil je hier meer over te weten komen? Neem dan contact op met een lease maatschappij.