Ben je net begonnen met seks of denk je er binnenkort mee te beginnen? Dan zijn sommige dingen best handig om te weten. Hier geen gênant bloemetjes en bijtjes verhaal, maar handige weetjes om je seksleven te bevorderen.

Condooms, glijmiddel en speeltjes

Er zijn condooms op de markt met allerlei eigenschappen. Zo zijn er naast de gewone condooms ook XL-condooms en condooms met een smaakje te koop en er zijn condooms die zo dun zijn dat het voelt alsof je niks om hebt. Ook glijmiddelen zijn in allerlei soorten en maten te koop. Zo heb je glijmiddelen die heel warm of juist heel koud worden. Er bestaan glijmiddelen met zaaddodende gel om zwangerschap te voorkomen, maar er bestaat ook een glijmiddel dat de zwangerschap juist bevordert. Daarnaast kan je allerlei vibrerende en niet-vibrerende seksspeeltjes kopen. Tegenwoordig hoef je niet meer naar een seksshop toe. Je kan alles heel discreet online bestellen.

Liefde maakt het extra spannend

Als puber zijnde wil je vaak veel ontdekken op het gebied van seks. Je wordt vaak gewaarschuwd door volwassenen om het veilig te doen en natuurlijk hebben ze daar groot gelijk in. Wat ze er meestal niet bij vertellen is dat liefde alles veel spannender maakt. Als je je niet erg aangetrokken voelt tot je bedpartner, zal het waarschijnlijk uitlopen op een teleurstelling. Seks is eigenlijk alleen maar spannend als je echt verliefd bent op je partner en je partner ook op jou. Wanneer je ouder wordt kan je later zelfs spijt krijgen van bepaalde seksuele ervaringen. Wacht dus op een moment dat je er echt klaar voor bent. En die leeftijd kan voor iedereen anders zijn. Laat je dus niet opjutten door je vrienden of klasgenootjes, want seks hoort niet stoer te zijn. Het hoort speciaal te zijn.

Wanneer het even niet zo goed lukt

Het kan zijn dat het soms niet zo goed lukt. Vooral de eerste keer kan het best spannend zijn. Je weet niet precies wat je moet doen. Onzekerheid kan ervoor zorgen dat je lichaam niet helemaal meewerkt zoals je het wil. In dat geval is een langer voorspel aan te raden. Wees daarnaast ook eerlijk tegen je partner dat je het spannend vindt. Als hij of zij lief is voor je, zal er begrip worden getoond. Wanneer je na een paar keer ‘oefenen’ nog steeds het gevoel hebt dat het niet gaat zoals je wilt, kan je kijken of erectiemiddelen of andere middelen kunnen helpen. Let wel op, deze zijn pas te gebruiken vanaf 18 jaar. Kamagrajellyshop is een goede plek om te beginnen met zoeken.