Een ochtendritueel is een geweldige manier om je dag te beginnen. Het helpt je om georganiseerd te blijven en om je geest en lichaam voor te bereiden op de dag. Het is een momentje voor jezelf om tot rust te komen en je goed te voelen voor je begint aan wat je die dag ook te doen hebt. In deze blog vertel ik je hoe je een ochtendritueel kan inrichten. Lees je mee?

Het beeld van de dag

Het eerste punt is een beetje gek, het begint namelijk al de dag van tevoren. Zo kan je op de dag ervoor al een plan maken. Voordat je naar bed gaat, is het een goed idee om een plan te maken omdat je zo weet wat je de volgende dag te wachten staat en hoeveel tijd je her en der kwijt bent aan verschillende activiteiten op de dag. Dit zorgt voor een voorbereide geest.

Uit de veren en in beweging!

Sta op tijd op. Je hebt meer aan de dag als je op tijd op staat en het zorgt er ook voor dat je fris wakker wordt. Soms lijkt het lekker om lang in bed te blijven liggen maar dat zorgt er vaak voor dat we ons langzamer en slomer voelen gedurende de dag. Acht uur slaap is perfect. Langer vaak niet. En als je op staat, kom dan meteen in beweging. Zo kan je ’s ochtends een wandelingetje maken of yogaoefeningen doen.

Discipline is belangrijk

Maak nadat je opgestaan bent je bed op. Hier zit een hele gedachtegang achter. Zo zorgt het ervoor dat de kamer er meteen opgeruimd uitziet. Maar daarnaast geeft het je ook meteen een gevoel van voldoening omdat je al iets voltooid hebt op de dag.

Kom tot rust

Neem ’s ochtends ook de tijd. Meditatie is een geweldige manier om je geest te kalmeren en om je te concentreren. Neem een paar minuten de tijd om te mediteren voordat je begint met je dagelijkse activiteiten. De extra tijd in de morgen zorgt er ook voor dat je niet start met een gehaast gevoel.

De belangrijkste maaltijd van de dag

En dan het ontbijt. Een gezonde maaltijd geeft je energie en voedt je lichaam. Probeer om een goed ontbijt te eten voordat je begint met je dag. Zo houd je het langer vol en voel je je energieker. Neem hierbij een lekker kopje koffie. Ga voor verse koffie en geniet er echt van. Koffiebonen kopen kan makkelijk online en snel en er is veel keuze. Weet je niet waar je de beste bonen kan kopen? Ga dan voor de koffiebonen bij Coffeemeister.