Er zijn steeds meer mensen die ervoor kiezen om een elektrische fiets aan te schaffen en dat is goed te begrijpen. Een elektrische fiets gaat erg snel, is goedkoop vergeleken met een auto, maar ook stukken beter voor het milieu. Een van de grootste nadelen van het aanschaffen van een elektrische fiets, is dat een elektrische fiets duizenden euro’s kost. Mocht je dit niet kunnen of willen betalen, dan is het altijd een mogelijk om de elektrische fiets te laten financieren. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Lees dan vooral even verder!

 

Een lening aanvragen

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, maar waarschijnlijk ook zelf al ondervonden hebt, kosten elektrische fietsen vaak duizenden euro’s. Mocht je dit niet willen of kunnen betalen, dan kun je dit laten financieren door een kredietverstrekker. Het is dan nodig om een lening aan te vragen, maar je moet er wel rekening mee houden dat dit niet altijd verstandig is. Zo is er een kans aanwezig dat je in de toekomst je baan verliest en de lening niet meer terug kan betalen. Dat zorgt er dan ook voor dat je in de financiële problemen komt. 

 

Je kunt een elektrische fiets leasen

De meeste mensen die een elektrische damesfiets of herenfiets willen laten financieren, kiezen er vaak voor om een elektrische fiets te leasen. Dat heeft ermee te maken dat het leasen van een elektrische fiets meer voordelen te bieden heeft. Een van de grootste voordelen van het leasen van een elektrische fiets, is dat de elektrische fiets vaak kosteloos onderhouden wordt. Ook wordt de elektrische fiets vervangen als deze het niet meer doet. Dat heeft er allemaal mee te maken dat de elektrische fiets eigendom is en blijft van de leasemaatschappij. 

 

Tweedehands is een optie

Je kunt een e-bike kopen door een lening aan te vragen en ook is het leasen een optie, maar dit kan nadelig zijn als je de kosten niet meer kunt betalen. Het is altijd nog een mogelijkheid om een tweedehands elektrische fiets aan te schaffen, maar ook dit kent verschillende nadelen. Zo is het mogelijk dat de staat van de elektrische fiets niet optimaal is en dan kun je niet gebruik maken van de garantie. Wil je meer zekerheid hebben? Dan is het altijd aan te raden om een elektrische fiets nieuw te kopen, ondanks dat je veel duurder uit bent.